Waarom Vive?

Vive’s HomeRide; waarom deze naam?

Jeroen en Peggy vertellen over het leven van hun dochter Vive en hoe zij nog altijd deel uitmaakt van het gezin Curvers.

Peggy: “In 2010 is Vive geboren met een ernstige stofwisselingsziekte waaraan zij helaas ook is overleden. Vanaf haar geboorte heeft ze 9,5 week in het UMC Maastricht gelegen. Wij als ouders waren uiterst dankbaar dat wij terecht konden in  het Ronald McDonaldhuis in Maastricht. Vive heeft ons laten inzien wat leven inhoudt. Dat het draait om de kleine dingetjes en gebaren. Vive heeft ons aan de hand genomen en wij hebben vanaf het eerste moment gezegd dat wij ook mensen aan de hand willen nemen. Wij brengen de LIEFDE, KRACHT en POSITIVITEIT die Vive ons heeft gegeven over aan andere mensen. Deze mensen doen dat op hun manier ook. En iedere keer weer worden we verrast hoe Vive voort blijft leven, ook bij andere mensen. En daarom nu dus deelname aan de HomeRide onder de naam Team Vive!”

Jeroen: “Na een indrukwekkende eerste HomeRide-ervaring in 2017, krijgen we dit jaar de overtreffende trap in 2018! We gaan fietsen in naam van ons overleden dochtertje Vive. Fietste ik afgelopen jaar nog voornamelijk met Vive in mijn gedachte, is er voor het komende jaar zowaar een geweldig fietstenue met een eigen Vive-logo waarin vooral Vive’s kleur fel rose centraal staat. Een aantal teamgenoten van afgelopen jaar vond het verhaal van Vive zodanig indrukwekkend dat zij besloten Peggy en mij te vragen hoe wij er tegenover zouden staan om ter nagedachtenis aan Vive in haar naam mee te doen aan HomeRide 2018. Hoewel we uiterst vereerd waren met de vraag, hebben we het wel even laten bezinken. We zijn er ons namelijk maar al te zeer van bewust dat we het komend jaar veel met het verhaal van Vive naar buiten zullen gaan treden. Maar al gauw kwamen we tot de conclusie dat Vive, nadat ze dat in 2010 ook heeft gedaan, wederom mensen met het hart op de juiste plaats bij elkaar brengt. Ze brengt mensen, die elkaar eerst niet kenden, bij elkaar die vervolgens in weer en wind 500 km door Nederland gaan fietsen, die met elkaar acties organiseren, die geld bij elkaar brengen, die met elkaar in een deuk liggen en waar ook een traan op de wang zal verschijnen. Maar ook mensen die met trots een prachtig,voornamelijk ROSE, fietspakje aandoen en zich voor 200% inzetten voor dit geweldige doel: het Kinderfonds. Uiteraard gaan we dit doen… voor al die zieke kinderen en hun ouders… Voor Vive….

Bekijk hier het filmpje waarin Jeroen en Peggy aan Joris Linssen vertellen over Vive…

Vive is de reden dat we komend  jaar weer meerijden met de HomeRide. Beide teams rijden voor Vive en zij zal bij alles aanwezig zijn tijdens de acties en de HomeRide zelf.