Silvia Gerits

Ik ben Silvia en ben de peettante van Vive. Nadat Jeroen (mijn broer) vorig jaar een succesvolle HomeRide had gefietst, werd het idee geboren om mee te doen met een eigen team, Team Vive! Hij vroeg mij of ik iets wilde betekenen voor de HomeRide 2018, waarop ik volmondig antwoordde ‘Ja, ik fiets mee’. Ik heb nog nooit op een racefiets gezeten, maar ik ben vol vertrouwen dat ik dit voor Vive waar kan maken.

Ik fiets nu ongeveer twee jaar als hobby op mijn mountainbike, die ook op de vakanties meegaat. Zo heb ik samen met mijn man een aantal tochtjes gemaakt aan het prachtige Gardameer en gaat de fiets altijd mee naar de Ardennen, waar we regelmatig te vinden zijn. Het fietsen in de Ardennen is behoorlijk pittig, maar het mooiste is dat je zo’n voldoening hebt als je een mooi stuk hebt gefietst in een prachtige omgeving. Die voldoening verwacht ik met de HomeRide ook te krijgen. Er zullen ook zeker momenten zijn dat het zwaar zal zijn, maar ik vertrouw op mijn eigen ik.

Maar op die mountainbike kan ik de HomeRide niet gaan fietsen, dus moest er ook nog een racefiets komen. Per toeval kwam ik op Facebook een ‘like, deel en winactie’ tegen, waarbij je een frame kon winnen. Ik plaatste een reactie waarom ik de fiets wilde winnen. Vol ongeloof werd ik de winnaar van een prachtig LIV Envie frame, die mij zeker door de HomeRide gaat leiden.