Math Curvers

Mijn naam is Math Curvers. Ik ben nog net 64 jaar en ben sinds drie jaar met prepensioen. Ik ben altijd in administratieve functies werkzaam geweest. De laatste 20 jaar als financial-controller. Ik heb een lieve echtgenote, vier kinderen en acht kleinkinderen. Binnenkort zelfs negen.

Waarom ik meedoe aan de HomeRide?

In 2010 heeft onze kleindochter Vive lange tijd in het AMC Maastricht gelegen. Haar ouders, Jeroen en Peggy, hebben toen gebruik mogen maken van het Ronald McDonaldhuis aldaar. Helaas is Vive na negen maanden overleden. Door de werkgever van Jeroen is hij in 2017 in aanraking gekomen met de HomeRide. Hij heeft hier met veel enthousiasme aan meegedaan.

Toen na afloop werd besloten om de komende drie jaar in het teken van Vive  te gaan rijden als ‘HomeRide Team Vive’, heb ik meteen spontaan toegezegd om ook mee te fietsen, ondanks dat ik geen enkele ervaring heb met racefietsen. De reden van deze toezegging mag duidelijk zijn: ter ere en nagedachtenis aan Vive. Dus was het uitzoeken van een racefiets als eerste vereiste doel gesteld. Deze is inmiddels aangeschaft en ben ik, zover het weer het toelaat, al begonnen met mijn eerste trainingen. Nog wat onwennig aan het idee zelf, en het fietsen natuurlijk ook, heb ik er inmiddels drie trainingsritten op zitten. De afgelegde afstanden en snelheden vind ik op dit moment nog niet belangrijk. Het voornaamste is dat ik een goed gevoel moet krijgen bij het fietsen. En, ik moet zeggen dat het me niet tegenvalt.

Tips voor teamleden, die al eerder meegedaan hebben, heb ik niet. Ik ga ervan uit dat wij als nieuwelingen (er zijn er nog een paar) goed opgenomen worden in de groep en dat we wel door hen gecoacht worden. De bijeenkomsten die we tot nu toe hebben gehad, wijzen wel duidelijk op een zeer positieve opstelling en daar voel ik me wel prettig bij. Kortom: een sportieve uitdaging om zo een steentje te kunnen bijdragen aan de huizen die ouders een thuis bieden als hun kind in het ziekenhuis ligt.