Marjolein Zaal Noordhoek

Als sportief aangelegd masseur zit je altijd met het dilemma: sport je zelf mee voor het goede doel of kies je de rol van masseur? De afgelopen twee jaar koos ik voor de masseurs-rol. Niet zo’n moeilijke keus: ik was een loper en geen fietser. En er was nu eenmaal geen loopteam bij de teams van Vive in 2017 of bij die van Treetops in 2016.
Inmiddels liggen de kaarten er anders bij. Met dank aan een enkelblessure, een erg warme zomer en een fietsenzaak met rookschade. De enkel en de warme zomer maakten het lopen wat minder aantrekkelijk. En de rookschade bij Azzurri wielersport maakte de aanschaf van een wielerfiets wel erg aantrekkelijk. Zo werd ik afgelopen zomer dus ineens een fietser. (Tot vreugde van mijn partner, die een fervent fietser is). Ik ontdekte een aantal nieuwe trainingsrondjes in de buurt en begon het zowaar leuk te vinden.
Toen de HomeRide 2019 in beeld kwam, besloot ik vrij impulsief om voor de sportieve uitdaging te gaan en schreef me in als fietser. Een mooi nieuw doel voor mij om voor te trainen en een prachtig goed doel om aan bij te dragen.
Met team Vive wil ik de komende tijd zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar krijgen voor dit goede doel: de Ronald McDonald Huizen. Zodat zieke kinderen de veiligheid van ouders die in de buurt zijn, kunnen blijven ervaren en ouders de mogelijkheid hebben om dicht bij hun zieke kind te zijn. Want dat is waar we het allemaal voor doen.