Liesbeth Rommens

Waarom fiets jij mee?

Na de geboorte van Marit, onze dochter, zijn we een aantal dagen en nachten te gast geweest in het Ronald McDonaldhuis in Rotterdam. Heel fijn om toen dicht bij haar te kunnen zijn. Jaren later ben ik zelf vrijwilliger geworden in het huis in Veldhoven, waar ik nu inmiddels al bijna 7 jaar werk. Met ons bedrijf, Treetops, steunen we alle huizen met onze expertises. Dit geeft een heel goed gevoel. Toen onze collega, Stefanie, opperde om als Treetops mee te doen met de Homeride vond ik dit een super plan, maar was zelf niet van plan te gaan fietsen. Tot ik vorig jaar zomer een fiets heb geleend om toch eens te kijken of het wat voor me was en ik vond het superleuk. Nu heb ik inmiddels zelf een fiets gekocht en ben hard aan het trainen.

Hoe bereidt jij je hierop voor?
Ik probeer 2x in de week op de fiets te zitten. In de winter op de Tacx en binnenkort weer lekker buiten. Vanaf eind maart ga ik met een groepje dames fietsen, zodat ik ook leer hoe ik in een groep moet fietsen. Ook heb ik 1x in de week een Personal Trainer die mee flink laat zweten en alle spieren “aanpakt”.

Heb je enige ervaring met soortgelijke tochten?
Nee, helemaal niet. Ik ben erg benieuwd hoe dat zal gaan. Ik heb er vertrouwen in dat dit een supermooi evenement zal zijn.