Fred Rommens

Ik doe voor de tweede keer mee omdat wij (privé en zakelijk) ons al jaren inzetten voor de Ronald McDonaldhuizen vanuit persoonlijke ervaring. Toen dus 1 van onze collega’s in 2016 opperde de Homeride mee te fietsen was er voor mij persoonlijk wel enige aarzeling, want al jaren niets aan sport gedaan, maar Liesbeth en ik wilde niet alleen de acties mee opzetten en vervolgens aan de zijlijn blijven staan.

Uiteindelijk ervaar je de Homeride natuurlijk echt als je er middenin zit en dat is me van de eerste editie al wel bijgebleven. Ik ben er overigens wel van overtuigd dat de ‘actievoerders’ uiteindelijk minstens zoveel aandacht verdienen als de rijders. Zij zorgen immers dat er geld binnenkomt voor dit goede doel en zonder dat was de Homeride niet echt waardevol. Dit jaar trekken we dan ook nog veel meer als team Vive op, ongeacht je rol in het team.

Hoe bereidt jij je hierop voor?

Ik train doorgaans in ieder geval op vrijdagmiddag, zo mogelijk buiten op de fiets en zondag, maar in ieder geval minimaal 1x per week en het allerliefst gewoon buiten. Daarnaast zullen we vast ook deze editie met de andere HomeRiders samen gaan trainen.

Heb je enige ervaring met soortgelijke tochten?

Ja, een keer dus. De vorige Homeride editie.