Roze sokken

Tijdens de carnaval organiseerden een aantal teamleden de roze sokken actie. Peggy schreef daar een mooi verslag van.
“In een overvolle zaal in de wijk Boshoven te Weert werd op 18 januari jl. onze teamgenoot Jeroen Curvers uitgeroepen als prins Jeroen I van de plaatselijke carnavalsvereniging V.V. De Brökwagters.
Een hele eer om dit te mogen doen. Zes volle weekenden ga je voorop als het gezicht van de vereniging. Jeroen is de papa van Vive, waarnaar ons team vernoemd is. “Vive heeft ons laten zie hoe positief we in het leven kunnen staan en dat heeft een verbindende werking, voor ons en onze omgeving, zij is altijd bij ons. “ Als teken hiervan heeft de prins als onderscheiding: “De orde van de roze draad” ingesteld. De kleur roze als teken van leven. Aan de roze draad hangt een bijna identiek team Vive logo. Een vlinder met een traan in de vorm van een hart. En als devies “Vastenavond vanuit het hart gevierd, met een lach en een traan, fantastisch dat wij op Boshoven voor mogen gaan”.
“Carnaval is het feest van het volk en iedereen heeft wel wat meegemaakt”, verklaart Jeroen. Je feest, je praat en je hebt overdenkingen, dat is het mooie. Vastenavond verbindt de lach en de traan.
In de kledij van het gezelschap staat ook weer de roze kleur van Vive* centraal als accentkleur. Hoe mooi zou het zijn als Boshoven en omstreken zich verbindt als een roze wolk. Jeroen en zijn vrouw Peggy hebben in de voorbereiding hier al goed over nagedacht. Ze schreven een sokkengroothandel aan met hun persoonlijk verhaal. De eigenaresse van Harco Socks B.V. Uit Goirle was ontroert door het verhaal en twijfelde geen seconde. Binnen 12 uur was er telefonisch contact en werden er 300 paar roze sokken kosteloos ter beschikking gesteld. Prachtig verpakt met het logo van prins Jeroen en het Ronald McDonaldhuis. De ludieke actie werd vanaf de uitroeping gepresenteerd. Voor een vrijwillige donatie aan het Ronald McDonald Kinderfonds krijg je als warme dank een paar fel roze sokken terug. Op deze manier draag je een steentje bij dat ouders dichtbij hun ernstig ziek kind kunnen logeren én ben je helemaal in stijl van het prinsengezelschap. Zo kun je modieus op je sokken naar huis.
Het verhaal en de actie sloeg aan. De warme reacties waren overweldigend. De sokken waren niet aan te slepen. Binnen 3 weekenden waren ze compleet uitverkocht. Geen sokken meer? Dan maar gewoon een donatie. Hoe mooi om te zien als je naar beneden keek, het merendeel roze sokken aan had. Zelfs zusterverenigingen die op bezoek kwamen hadden als gezelschap roze sokken aan. Verbondenheid was er absoluut en dat voelde hartverwarmend.
Aan het einde van de carnaval is het eindbedrag van deze prachtige actie gepresenteerd zowel bij de vereniging als met de sponsor in het Ronald McDonaldhuis Tilburg, 1 van de huizen waar team Vive voor fietst.
€ 2625,60. Wat een fantastisch bedrag! Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen en zeker ook een warme dank aan onze sponsor Harco Socks B.V. te Goirle.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.