Vive’s Car Challenge 2019 – 10 juni

Ook dit jaar organiseren we weer de HomeRide-rally: Vive’s Car Challenge! Deze vindt plaats op maandagmiddag 10 juni 2019 (2e Pinksterdag). Het is de bedoeling om hiermee een mooi bedrag op te halen voor de HomeRide van het Ronald McDonald Kinderfonds welke het weekend erna op 22 en 23 juni wordt verreden. Het gaat hier om een mooie tourrit en dus niet om een snelheidsrally met speciaal geprepareerde snelle auto’s.

De rally heet Vive’s Car Challenge, omdat het één van de activiteiten is om geld in te zamelen voor Team Vive. Zij zullen, speciaal voor het Ronald McDonald Kinderfonds, 500 km in circa 24 uur op de fiets gaan afleggen! Kijk voor meer info op www.teamvive.nl

‘Start tot rally’ of ‘Advanced’
We hebben op zondag 10 juni een leuke route/ tourtocht uitgezet in twee klasses: ‘Start-to-Rally’ & ‘Advanced’. De drempel is zo laag mogelijk gehouden om iedereen de kans te geven een speciale middag te kunnen beleven!

De eerste klasse is voor degenen die nog nooit een rally gereden hebben. De andere voor degenen die al vaker hebben meegedaan en dus al wat meer bekend zijn met kaartleesritten. Het is een unieke kans om op ontspannen wijze kennis te maken met de zogenaamde rittensport.

Niet snel, maar correct
Het is een eenvoudige, leuke route langs de mooiere plekjes in het Limburgse land, waarbij de snelheid uiteraard ondergeschikt is. Het gaat er juist om dat de uitgezette route zo correct mogelijk wordt gereden en dus niet om als eerste aan de finish te staan! Om te kunnen zien of de juiste route is gereden, worden er op diverse plaatsen naast de route controleletters geplaatst, die op de vooraf verstrekte routekaart genoteerd dienen te worden.

Gebruikte systemen
Het gaat om een compleet middagvullend programma met op ongeveer de helft een kleine pauze.
De ‘systemen’ die worden gebruikt zijn ‘Bol-Pijl’ in combinatie met ‘Vrije punten’ en voor de wat gevorderde klasse ook nog ‘Pijlen kortste route’ met een deel blinde lijn. Bij inschrijving wordt uiteraard een duidelijke uitleg verstrekt en indien gewenst is er voor de start gelegenheid om vragen te stellen, indien er nog onduidelijkheden mochten zijn.

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als jullie allemaal in grote getalen meedoen! Als het even kan ook nog met een speciale auto (oldtimer, hobby-auto of iets dergelijks), maar met de gewone, dagelijkse auto is uiteraard ook al geweldig. Als je maar meedoet, dat is het belangrijkste!

Kosten en opgeven
De kosten voor deelname bedragen slechts € 50,00 per equipe. Met een equipe wordt bedoeld: één auto met een bestuurder én een navigator. Maar uiteraard mogen er, indien gewenst en mogelijk, meer personen meerijden in de auto.

Inschrijven voor deze geweldige ervaring kan via info@teamvive.nl. Geef hierbij even de volgende zaken op:
– Naam bestuurder
– Naam navigator
– Auto, type en bouwjaar
– Klasse: ‘Start-to-Rally’ of ‘Advanced’

We hopen jullie in grote getalen te verwelkomen op maandag 10 juni aan de start. Zoals gebruikelijk zal de startlocatie wederom in de regio Weert zijn, maar de exacte locatie hoor je nog van ons.

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.