Francien Das

Ik ben Francien Das en doe voor de tweede keer mee aan de HomeRide. Nou ja, meedoen, ik sta zelf niet op de pedalen, maar zet me 24 uur in als begeleider van onze teams, waarvan mijn man Marcel onderdeel is. En daarnaast houd ik me bezig met de communicatie rondom Team Vive.

De voorgaande editie was zeer indrukwekkend. Zoveel mensen, zoveel energie, zoveel regen… en toch doorzetten! Iedereen weet waar hij of zij het voor doet: om geld op te halen voor het Ronald McDonalds Kinderfonds, zodat zoveel mogelijk ouders dicht in de buurt van hun zieke kind kunnen overnachten. Wij hebben gelukkig nooit gebruik hoeven maken van een Ronald McDonaldhuis, maar goede vrienden van ons wel. En dan besef je pas hoe waardevol het is als je je als ouders even terug kunt trekken in een huiselijke omgeving waar je liefdevol wordt opgevangen.

Als begeleider hoef je je gelukkig niet zo intensief voor te bereiden op de HomeRide als de rijders. Ik zorg ervoor dat ik goed uitgerust ben, zodat ik er samen met de andere begeleiders voor kan zorgen dat het onze HomeRiders aan niets ontbreekt. Een goede dosis humor brengt je ook een heel eind, heb ik het afgelopen jaar geleerd. Als begeleiders hebben we ontzettend veel lol met elkaar, maar staan we ook klaar als rijders om wat voor reden dan ook opgevangen moeten worden. HomeRiders en begeleiders, we zijn één grote groep die er samen voor gaat!